Saturday, 5 March 2016

bca2020 smu bca winter 2015 (april/may 2016 exam) IInd sem assignment

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 625/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412

Winter 2015, ASSIGNMENT
PROGRAM – BCA
SEMESTER - II
SUBJECT CODE & NAME - BCA2020/IMC2020-DATA STRUCTURE AND ALGORITHM
BK ID - B1640, CREDIT – 4, MAXIMUM MARKS - 60

Q1. What do you mean by data structure operation? Briefly explain some of the operations used frequently. 4+6=10
Answer:
Data Structure Operation
Operations are used to process the data appearing in the data structure. In fact, the data structure is chosen based on the frequency with which specific operations are performed.
The following are the some of the


Q2. Briefly explain Insertion Algorithms. 10
Answer: Insertion Algorithms
We have algorithms for various situation of inserting an ITEM into linked list.
The first one is inserting a node at the beginning of a list and the second one is inserting after the node with a given location. All over the algorithm ITEM contains the new data to be added to the list.
All insertion algorithms we are

3 What is queue? Briefly explain array implementation of queue. 5+5=10
Answer: A queue is a linear list of elements in which deletions can take place only at one end, called the front and insertions can take place only at the other end, called the rear as referred in the figure. The terms “


4 Write a short note on: NP-Completeness and Optimization versus decision problems. 5+5=10
Answer: NP-Completeness
The ‘NP’ stands for ‘nondeterministic polynomial time’, which says about the fact that a solution for certain type of a problem can be checked (but may not be found) in polynomial time. This class of algorithms informally indicates that there is a polynomial time for checking a solution for a problem whose


5 Write the Algorithm to find the maximum and minimum items in a set of ‘n’ element. 5+5=10

Answer: The problem is to find the maximum and minimum items in a set of n elements.
Algorithm
1. procedure SMAXMIN(max, min)
2. integer i, max, min;
3. max ¬ min ¬ A(1);
4. for I ¬2 to n do
5. if A(i)>max


6 Briefly explain Greedy Method Strategy. 10
Answer: The greedy method suggests that one can device an algorithm that works in stages, considering one input at a time. At each stage, a decision is made regarding whether a particular input is in an optimal solution. This is

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 625/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412



bca2010 smu bca winter 2015 (april/may 2016 exam) IInd sem assignment

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 625/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412
 [Winter, 2015] ASSIGNMENT
PROGRAM – BCA (REVISED FALL 2012)
SEMESTER - II
SUBJECT CODE & NAME - BCA2010 – OPERATING SYSTEM
CREDIT – 4 BK ID - B1405 MAX. MARKS =60

Q1. Define operating system. Explain any four major functions of operating system 2+8 = 10
Answer: Operating System is a System Software (Set of system programs) which provides an environment to help the user to execute the programs. An operating system (OS) is a software program that manages the hardware and software resources of a


Q2. What is hardware virtual machine? Discuss the three ways through which the software virtualization can be done 4+6=10
Answer:
Hardware Virtual Machine
The original meaning of virtual machine, sometimes called a hardware virtual machine, is that of a number of discrete identical execution environments


Q3. Explain the following scheduling algorithm [10 Marks].
a) First come first served
b) Shortest Job First 5+5=10
Answer:
a)      First-Come-First-Served Scheduling Algorithm
This is one of the brute force algorithms. A process that requests for the CPU first is allocated the CPU first. Hence, the name first come first serve. The FCFS algorithm is implemented by using a first-in-first-out (FIFO) queue

Q4. Define deadlock. Discuss any four conditions that lead to deadlock 4+6= 10
Answer: Definition:
 Several processes compete for a finite set of resources in a multi-programmed environment. A process requests for resources that may not be readily available at the time of the request. In such a case the process goes into a wait state. It


Q5. Explain LRU page replacement algorithms with an example 4+6= 10
Answer:
LRU page replacement algorithm
The main distinction between FIFO and optimal algorithm is that the FIFO algorithm uses the time when a page was brought into memory (looks back) whereas the optimal algorithm uses the time when a page is to be


Q6. What is computer virus? List the types of virus and its various infection methods. 4+6 = 10
Answer: Computer Virus
A computer virus is written with an intention of infecting other programs. It is a part of a program that piggybacks on to a valid

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 625/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412



qm0026 smu mba winter 2015 (april/may 2016 exam) IVth sem assignment

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 700/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412

DRIVE winter 2015
PROGRAM Master of Business Administration- MBA
SEMESTER 4
SUBJECT CODE & NAME QM0026-Quality concepts, Tasks and Development Methods.
BK ID - B1933
CREDIT & MARKS - 4 Credits, 60 marks

Q1. Discuss the Plan-Do-Check-Act (PDCA) cycle to improve the quality of Organization’ products, services and business processes. (definition of PDCA cycle, Explanation of PDCA cycle)   10
Answer: PDCA Cycle: Plan-Do-Check-Act (PDCA) cycle is a four step/phase/stage process used by organisations for improving the quality of its products, services, and business processes. Its four stages, as the name suggests, are Plan, Do, Check, and Act. This concept was originally pioneered by Walter Shewhart and thus, often referred as the


Q2. Quality is an important aspect in any manufacturing organization. It is important to have a standard quality plan to define the procedures specific to their products. There are many phases involved in planning the quality in manufacturing concern. Discuss those phases of Quality planning in manufacturing organizations. (Explanation of quality planning, Phases of quality planning) 2, 8
Answer: Quality Planning in Manufacturing Organisations: For managing quality in a manufacturing organisation, it is important to have a standard quality plan in place. This plan demonstrates the procedures carried out by organisations to comply with the quality requirements applied to the production of their products. While a


Q3. Describe the characteristics and any ten tools of Lean production System. 10
Answer: Characteristics: the following key characteristics:

·         It is an integrated single-piece work flow, which is continuous in nature.
·         It entails a close integration of the entire value chain (from raw material to finished product through partnership-based relations with suppliers and distributors).

·         JIT


Q4. Explain the Project planning and Controlling techniques such as Critical Path Method (CPM) and Programme Evaluation and Review technique (PERT) with diagram. 10
Answer: Critical Path Method (CPM): The Critical Path Method (CPM) was developed independently by the Du Pont Company in the US in 1956-57 to address scheduling issues in industrial organisations. CPM is primarily concerned with the balance or the trade-off between cost and time. The technique has been mostly applied to projects employing a stable technology, which are relatively risk free. The CPM is used to determine


Q5. Write short notes on below mentioned terms: 5, 5
a. Supplier Certification
b. Supplier Rating
Answer: a. Supplier Certification: Supplier or vendor certification is an important component of a Total Quality Management (TQM) system. Supplier certification assures that a supplier's product is produced, packaged, and shipped, under a controlled process that affirms to pre-defined quality criteria and results in consistent conformance to the customer requirements. Supplier certification helps in maintaining the quality of

Q6. Toyota Production system (TPS) has helped Toyota to remain competitive since the middle of the 20th century. Toyota has continued to be profitable, even amid multiple type of crisis. The company emerged from deficit in 1951 because of TPS. Explain the framework of Toyota production system in detail. (Definition of TPS, Framework of TPS) 2, 8
Answer: Toyota Production System: A heavy equipment manufacturer was experiencing quality and supply issues with some Italian suppliers. The assembly plants were facing the problems of daily disturbances in work flow, reworks, and customer warranty claims. The increasing competition was pressurising the

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 700/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412



qm0025 smu mba winter 2015 (april/may 2016 exam) IVth sem assignment

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 700/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412

Drive
winter 2015
Program
MBADS (SEM 4/SEM 6)
MBAFLEX/ MBA (SEM 4)
PGDTQMN (SEM 2)
Subject code & name - QM0025- Quality Standards and Models
Book ID - B1932
Credit and Max. Marks - 4 credits; 60 marks

Q1. What is meant by “Environmental management”? What are the key environmental issues faced by the world? 10
Answer: Environmental Management: The earth nurtures multiple forms of life and sustains various human activities. However, of late, due to a growth in population and excessive exploitation of natural resources, there is a great threat to the co-existence of diverse creatures and the sustainable development of human beings


Q2. How does ISO 18001 standard help the organisations? Describe the contents of OHSAS 18001: 2007. 10
Answer: Contents of OHSAS 18001:2007: Due to increased awareness, customers now demand for products of an organisation that is certified according to the OHSMS standard. In response to this customer demand, the OHSAS 18001 has been developed. The objective of OHSAS 18001 is to support and promote efficient


Q3. What is ISO/ TS16949? Explain ‘production part approval process’ in detail. 10
Answer: ISO/TS 16949: “ISO/TS 16949: 2009, in combination with ISO 9001: 2008, defines the QMS requirements for the design and development, production, and relevance, installation, and service of automotive-related products.”

ISO
ISO/TS 16949: 2009 is applicable to those sites of the organisation where the manufacturing of customer-specified parts (


Q4. Write short notes on the following: 5, 5
(a) IT Service Management
(b) Information Security Management
Answer: (a) IT Service Management: Businesses in today’s highly competitive world continue to face fundamental issues pertaining to the value of, sustainability of, and satisfaction with IT.
While the IT sector has seen tremendous growth in the past, and the growth potential in the future is also promising, IT


Q5. What is CMMI? Explain in brief the process areas of CMMI. 10

Answer: CMMI: CMMI, which is a successor of the (Capability Maturity Model) CMM, is basically a process improvement



Q6. What is People Capability Maturity Model (PCMM)? Explain the maturity levels of PCMM. 10

Answer: PCMM: Organisations, today, operate in a market where intense competition exists, not just for products and services but also for the talent or the people. All of us are aware of the fact that success in the talent market has a huge significance over success in business. As the economy becomes more knowledge-focused,

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 700/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412



qm0024 smu mba winter 2015 (april/may 2016 exam) IVth sem assignment

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 700/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412

Drive Winter 2015
Program Master of Business Administration
Semester - 4
Subject code & name - QM0024
MANAGING QUALITY IN THE ORGANISATION
Book ID - B1931
Credits and Max. Marks - 4 Credits and 60 Marks

Q1. Explain – The Main Stakeholders of an Organization. (Diagram, Explanation of Stakeholders) 10
Ans: Main Stakeholders of an Organization: Stakeholders are those groups without whose support the organisation would cease to exist. The concept of stakeholders was first used in 1963 by Stanford Research Institute in their internal memorandum. They have defined stakeholders of an organisation as the people, groups, and


Q2. Explain why effective leadership is important for the TQM initiative. 10
Ans: Effective leadership: Over the years, organisations have realised that the concept of quality
should be broad enough to cover all the areas and activities of an organisation. Thus, a need of implementing the concept of Total Quality Management (TQM) was felt in organisations for maintaining the quality of products, services, systems, and processes. TQM is a comprehensive and

Q3. Explain - Rewards and recognition programs are the important component of any TQM program. 10
Ans: Rewards and Recognition: Rewards and recognition programs are the important component of any TQM program. Rewards and recognition are considered as one of the most
useful motivational strategies followed by different organisations. In this section, let us study more about reward and recognition. Rewards motivate employees to improve their performance and

Q4. Define performance measurement. Explain why it is needed for an organization? (Definition, Need for Performance Measurement) 10
Ans: Performance Measurement: As discussed earlier, performance measurement is one of the most crucial elements of total quality initiatives of an organisation. It is primarily concerned with managing the outcome and reducing or eliminating the overall variation in products or processes. The main objective of performance management is to make effective decisions regarding actions affecting products, processes, and output. Performance measurement is basically an overall management system that aims at preventing and detecting flaws in order to achieve conformance of the quality of products, services, or processes to customer requirements. In addition, it aims at


Q5. Explain the 7Cs of effective communication. 10
Ans: 7Cs of effective communication: Communication can be called effective if the receiver understands the same meaning conveyed by the sender. For business communication to beeffective, it should


Q6. Write a short note on CSR initiatives in India. 10
Ans: CSR Initiatives in India: Traditionally, CSR in India has been considered as a philanthropic activity that can be performed but not deliberated. Consequently, there is limited documentation on this concept. According to some scholars, in India, although the practice of CSR is still regarded as a philanthropic activity, a large number of organisations are moving toward CSR activities and providing information about CSR initiatives taken by them in their official websites, annual reports

Get fully solved assignment. Buy online from website
online store
or
plz drop a mail with your sub code
we will revert you within 2-3 hour or immediate
Charges rs 125/subject and rs 700/semester only.
if urgent then call us on 08791490301, 08273413412